АС 75 или Р/Еволюцията на ветроходния секс

Какво е това? Яхта ли е? Или извънземен трикрак скакалец, който вместо да скача, препуска върху морската шир с дългите си крачка като преди това разпери във внушителна ерекция две снажни асиметрични крила-платна? Това е ветроходният мутант на новия клас American Cup 75. Безкилова еднокорпусна ветроходна яхта, която има само криле (foils), а аз бих ги нарекъл пипала или крачка.
Ето основните параметри на класа:
Дължина: 22.86 метра (75 фута)
Дължина по корпуса: 20.70 метра (68 фута)
Ширина: 5 метра (16 фута)
Газене: 5 метра, но не заради кила, а заради пипалата, кокто се превръщат в крачка.
Водозместимост (lightship): 6450 метра.
Как го докарват това бухенвалдско тегло? Много просто, като няма кил. Вместо това огромни странични foils, които се вдигат във въздуха и са достатъчно тежки, за да балансират.
Повече информация за класа има тукhttps://www.americascup.com/en/ac75

През 2021г. В American Cup ще участват четири яхти-скакалци с четири екипажа:

Emirates Team New Zealand (NZL)

American Magic (USA)


INEOS Team UK (GBR)

Luna Rossa Prada Pirelli (ITA) на снимката след заглавието, която както всичко италианско е най-красива, надявам се и най-бърза.

Имаше заявени участия от малтийски и холандски отбор, но се оттеглиха предполагам по финансовия причини. И евентуално още един американски отбор. Засега са обаче само горните четири скакалци.

Ветроходни мутанти!
Уви, всички ние в този ужасен 21-ви век мутираме без да ставаме по-съвършени, а още по-малко по-добри. Може би това е така, защото сме вече прекалено много и масовата култура е прекалено масова. Когато бях ученик, в учебниците пишеше, че човеците са близо 3 милиарда. А сега са толкова само китайците. Представете си 0.001% от тях да си купят яхти и да тръгнат насам. Ебаси, добре че има Суецки канал, Гибралтар , Дарданели, Босфор, че да се откажат от големите опашки.

Но да се върнем към мутиралите извънземни яхти. Дори й от Прада “не ми става”. Всеки си пада по дългокраки анорексични манекенки, които правят акробатични номера с долните си крайници, но ако краката са прекалено дълги, ще изгубиш визията за онова, което е между тях и ще изпуснеш съществената част, а тя е, че плаването е по вълните, а не на два метра над тях. Също като при секса плаването в морето и океана предполага клатене, блъскане, джаскане, а в тихо време, леко гальовно поклащане и евентуално френска любов. Докато плаването с яхтите скакалци, сигурно би било като в оная американска комедия, където масажистът без допир предизвикваше оргазъм в масажираната.

Или може би съм прекалено възрастен и болен и не ги разбирам вече тези неща. Май имам нужда от Sexual Healing.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment