Трябва да го бъде!

От идеите се раждат планове,  а от плановете – дела, а осъществeните дела ни носят задоволство.  Вчера тримата, Димитър Божков (Forever), Емил Райков (Liberté) и аз Румен Котов (Кроне 1), спонтанно се наговорихме да плаваме офшорно в Черното море, демек навътре – в посока към изгряващото слънце и родината на Медея, любимата ми чаровна злодейка. Избягала от  родната Колхида с крадеца на Златното руно Язон, заклала брат си, отишла  в Йолк, после в Коринт и накрая вАтина и им “разказала играта” на гърците.  Горещо препоръчвам филма на Пазолини “Медея” с Мария Калас в главната роля (не пее и почти не говори, а само гледа лошо). 

Каня всички мореплаватели мераклии да се присъединят към това фриволно ранно септемврийско плаване. Предполагаема дата на отплаване от Бургас – 05.09 (подлежи на уточнение). Истински курс – 90 градуса,  разстояние 300 мили, някъде до траверс на Индже бурун преди залива на Синоп, но без навлизане в турски териториални води. Поворотната  точка  ще се определи допълнително, където обръщаме и се връщаме. Естествено, който желае може да спре и да си почине в Синоп. Преобладаващите ветрове за сезона са северни, като за халфвинд. Плаването ще продължи около седмица. Терминът “рали” е условен. Няма да има състезателен характер, но все пак ще има някакво приятелско съревнование с награден фонд бутилка шампанско магнум, а за останалите – стандартна (такава се полага се на всички участници, проплавали изцяло и без прекъсване  курса на ралито).  Никой от нас тримата гореизброени и ициатори не следва да се счита като организатор със съответните тегоби и отговорности. Всеки шкипер  сам отговаря за мореходността на яхтата, както и за собствените и на екипажа подготвеност за такова плаване, здраве и живот.  Изискванията за безопасност се определят от Конвенцията СОЛАС, но преди всичко от здравия разум на шкиперите и екипажите.

 Моля желаещите да ми пишат на и-мейл: rumen@krone-1.com

Телефон 0888932201

Румен Котов

P.s. Горещо се надявам да не останем ние тримата инициатори единствените яхти-участници.

P.p.s. В това неделно Утро поздравявам всички  с песента Outro, която пожелавам да стане акомпанимент на сутрешните вахти, посрещащи изгряващото откъм носа слънце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *