Шест офшорни дни в Черно море (Just like Heaven)

Днес завърши държавното първенство за килови яхти по IRC и ORC, което бележи края на тазгодишните пунически войни в родния регатен сезон. Моят приятел Михаил Копанов с Петерсона “UK Sailmakers”, както обикновено, е първи (по хендикап системата IRC-2, по ORC не участва). Който се интересува и вълнува от темата, може да чете сайтовете http://www.nauticabull.com/и http://www.yachtinginfo.org/

А сега да си дойда на приказката за моите морски приключения. Както беше планирано и писано, трите яхти Liberté , Forever и Krone 1 направихме в продължение на шест дни една морска разходка от Бургас до свободно избрана поворотна точка (42°30’000n 35°00’000e) в средата на Черно море и обратно. 

По пътя нямаше острови и затова не сме спирали никъде. Корабен дневник не водих, но понаписвах по нещо в реално време, което ще публикувам в шест последователни мореписни поста и един заключителен. Ако трябва с няколко думи да изразя чувството от преживяното, бих го определил Just Like Heaven! Като очистителен Cure от простотиите на сушата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *