Море и Облаци (Get Off My Cloud!)

Значението на облаците в морето е голямо. Те са индикатор за промяната на вятъра в близките часове и дни. Способността ни да ги разпознаваме по вид, а също така и движението им, е полезно в плаването на ветрила. Облаците в повечето случаи предизвикват вятър, който може да е насрещен или попътен в зависимост от коя страна сме позиционирани. Понякога те са цветни и красиви като мухоморка, а друг път наподобяват гротескни чудовища, а има и от онези нежните като разтеглен захарен памук, които вещаят задаването на циклон и разваляне на времето.

Независимо какви са, облаците винаги внасят разнообразие в плаването и живота. Само плажните хора се кефят на безоблачното море и щастие. Моряците не се страхуват от облаци, бури и вълни, защото са свикнали да плават в морето при всякакви условия. То е тяхната среда.  Каквото – такова! 

Облаците могат да бъдат и виртуални, пълни с the remains of the day на дигиталния ни живот. Виртуалният облак е като мюсюлмански гроб , в който си се погребал приживе съблечен, за да се чувстваш като Голия Цар. Облачни ще бъдат и днешните избори, където избираме само Голи Царе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *