Въведение

Този блог се списва от мен, Румен Котов, родом от Бургас, живущ в София и адвокат по професия, не толкова млад, /колкото ми се иска/, но с неугасващ мореплавателски мерак, който ме кара не само да харча пари за ветроходни яхти и да плавам с тях насам-натам, /когато мога/, но и да споделям с другите чрез този блог моите ветроходни приключения и мисли по същата тема.

През последните години имах щастието да плавам с бившата ми /за жалост/  ветроходна яхта Фурия с някои от най-добрите български ветроходци, Михаил Копанов и Диан Зайков. които ми станаха приятели. Последните двама в началото на лятото на 2017г. извършиха истински подвиг с участието си в трансатлантическата регата Остар/Тюстар, но уви!, моята Фурия не издържа на изпитанието, на което я подложи Нептун и потъна на 250 морски мили от Нюфаундленд в полу-ледените води на северния атлантически океан. Там угасна нейното северно сърце, а моето бе разбито. За щастие екипажът беше своевременно спасен. През цялото лято на 2017г. ми беше трудно да се окопитя, а и до ден днешен емоционалната рана от загубата на Фурия, не е зараснала. Но както е банално да се казва, животът продължава, продължава и плаването. Човешкото сърце, макар да не е /слава Богу!/ кораво,  е издържливо и може да бъде разбивано много пъти. Кралят е мъртъв, да живее кралят! Фурия потъна, Кроне-1 изплава в морето на моите несбъднати мечти. Затова и възкресих стария блог www.furia1101.com под ново име www.krone-1.com. Ще продължавам да го водя, било на сушата, било /когато имам щастието/ да съм в морето или океана …. и ще се стремя да бъда максимално честен в описанията и споделените мисли. Amicos Plato sed magis amica veritas!
Румен

П.С.

При отварянето на страницата www.krone-1.com, както и чрез влизането в “Блог” на основното меню, се виждат най-новите по време публикации. Може да се върви напред в страниците, докато се стигне до най-първата по време публикация.

Ако някой предпочита да търси отделните теми, може да влезе в “Съдържание” от главното меню, където има няколко подкатегории по райони на плавания, важни събития и други, като във всяка една от тях се съдържат тематично свързаните с нея публикации.

Работи също така и търсачката, чрез която може да се търси определена характерна дума, например Босфора и ще излязат всички публикации, в които се споменава Босфора, като първи са тези, в чието заглавие фигурира търсената дума.

Ако някой иска да прочете по синтезирана информация за характеристиките и събитията, свързани с двете яхти, Фурия и Кроне 1, придружена със снимки и видео клипове, може да кликне направо името на яхтата в главното меню.

Приятно четене!